Pagina 1 van 1

De saf is weg - helaas

Geplaatst: vr jan 04, 2019 7:04 pm
door rien
Met pijn in het lijf afscheid genomen van mijn bijna 19 jaar oude saf. Als eerste eigenaar de 19 jaar (min 3 maanden) fantastisch gereden. Maar... vorig jaar had AS1 me al geholpen met vervanging van de kachelvertilator. Totale kosten incl. garaga toen € 250. En nu eind december de bromtoon onder de saf. Dus nagekeken en ja hoor de eind uitlaat en midden uitlaat moeten vervangen. Origineel niet meer te krijgen. Bij kwikfit (!) nog wel voot € 480 met vergelijkbaar materiaal te maken. En dat zette me aan het denken. Mij. Motto was altijd dat ik niet meer dan € 1000 per jaar aan reparatie zou willen hebben. En daar kwam het mu wel heel dicht bij.

Toen even gebeld met BasR maar zijnopmerking dat hij niets meer met de Safrane doet (?) om dat er toch geen onderdelen meer te krijgen zijn, was ook niet bemoedigend om door te gaan.

Bij de renault dealer geven ze met kapotte uitlaat nog € 350 voor de saf. Dus feitelijk € 830 als ik de reparatie meereken.
Geholpen door eindejaarsactie van Renault nu een Renault Megane 140 Estate - Bose gekocht. Wel een heel fraai “kontje” en met een zelf parkeer systeem.
Zondermeer een genot om in een verse brik te rijden, maar qua ruimte mis ik de saf en ook het geluid niveau kan niet tippen aan de saf. Mochten jullie de saf met kenteken 05-FF-BT tegenkomen bij de handel doe hem dan de groeten. Distributiesnaar en waterpomp pas 3 jaar oud, alle jaren met Dimitrol behandeld. Ik had gehoopt de saf meet te nemen naar het bejaardentehuis. Helaas het mocht niet zo zijn.

Op de website blijf ik jullie volgen. Het ga je goed saf- makkers. Rien

Re: De saf is weg - helaas

Geplaatst: vr jan 04, 2019 10:40 pm
door Elegance
Ik denk dat je nieuwe auto in ieder opzicht een vooruitgang is, afgezien van dat een Safrane een bijzondere verschijning is en een nieuwe Megane op iedere hoek van de straat staat. Ik weet wel zeker dat een nieuwe Megane stiller is dan een Safrane 2.0.

Was het niet mogelijk de uitlaat met wat laswerk 'op te lappen'? Wat was de kilometerstand?

Ik ben vast besloten de 20 jaar met m'n Saf te gaan halen, tenzij voor die tijd iemand de auto voor een 'deftig' bedrag wil overnemen :) (droomt verder..)

Re: De saf is weg - helaas

Geplaatst: za jan 05, 2019 1:28 am
door Boudie
Heel jammer , Rien, en ook verrassend/zorgwekkend. Nog niet zo heel lang geleden kocht ik de 2 laatste delen van de uitlaat voor mijn 2.0 voor ca. € 130,-- inclusief montage. Imitatie weliswaar, maar voldoet prima. En ik zie - op Marktplaats o.a. - nog dagelijks advertenties met Safrane-uitlaatdelen voor outlet-prijzen. Was er echt niets meer te krijgen voor een normale prijs ? Maar als het klopt dat Bas R. de Safrane ook al niet meer ziet zitten ..... oei ..... dan aan wij Safrane-junks toch hoe dan ook moeilijke tijden tegemoet. Veel plezier met je nieuwe auto !

Re: De saf is weg - helaas

Geplaatst: za jan 05, 2019 10:44 am
door rien
Dank voor alle medeleven :- ) tja nieuwe dingen moeten wennen.
Ik moet de Megane nog uitproberen met 140 km snelheid maar weet bijna zeker dat mijn Safrane ook bij 140 km nog stil was als een muis. We zullen zien.

@Elegance: de saf had pas 135.000 km gelopen. De eerste tien jaar wel meer gerden maar de laatste jaren erg weinig.
Misschien had ik het met de uitlaat slimmer moeten fixen, maar dan noch iedere APK keuring is weer fingers crossed of ze wat vinden.
BasR gekscheerde altijd dat die van mij net was ingereden.
Ik denk dat ik de beurten van de Megane wel bij BasR laat doen, is in ieder geval goedkoper dan de Renault garage en ik ik wil het kopje koffie met BasR niet missen. Groet R

Re: De saf is weg - helaas

Geplaatst: di jan 08, 2019 10:27 am
door lankey
Bas heeft zelf géén onderdelen meer liggen, maar vraagt ze om mee te brengen. Die liggen bij Wim, dus daar kun je nog terecht voor onderdelen.
Feit is dat hij gaat stoppen, en een wereldreis gaat maken met zijn boot. Zijn kennis en kunde zullen we zeker gaan missen evenals de koffie! Wanneer dit precies is hangt af van de belangstelling voor zijn bedrijf.

Die van jou heeft idd erg weinig meters gemaakt, mijne is qua onderdelen al kompleet vervangen, volgens Bas.....hahaha, dus blijft ie lekker snorren. Zaterdag in Duitsland nog wat zitten trappen ver boven de hier toegestane snelheid, maar aan alles komt een einde. Veel plezier met je Megane.

Een Renault groet